about

Mariecke Borger - Bright Sky


Op Bright Sky, het langverwachte tweede album van singer-songwriter Mariecke Borger (1987), klinkt het nieuwe muzikale verhaal van Mariecke; gebalanceerde folkpop met een minimalistische productie. 


Na de release van haar succesvolle debuutalbum Through My Eyes (VOLKOREN 2013) en een reeks optredens, verkende Mariecke de wereld van de Nederlandse folk- en bluegrass-scene, tourde door het land met broer en singer-songwriter Johan Borger onder de naam Willow Garden, was onderdeel van de veelbelovende bluegrassband Casual Hillbillies en werkte als sessiemuzikant mee aan tientallen albums (o.a. Tangarine, Minco Eggersman). 


In 2016, tijdens een vakantie in Ierland, kreeg Mariecke muzikale inspiratie voor een nieuw soloalbum. De weidse landschappen gaven haar een ander perspectief om gedachten in woorden en muziek te vangen. Bright Sky werd thuis opgenomen – Mariecke wilde de regie in eigen hand houden – met haar man Floris de Vries (multi-instrumentalist en sessiemuzikant bij o.a. Tangarine en Douwe Bob) als coproducer.

Samen legden ze de basis voor de nieuwe songs, waarin gitaar, banjo en mandoline te horen zijn. Bertolf Lentink speelt mee op dobro, lap- en pedalsteel, Joost van Es (o.a. Douwe Bob, Bluegrass Boogiemen) op fiddle, Rients Kuik (bandgenoot bij Casual Hillbillies) op contrabas en op drums wederom Mischa Porte (o.a. Pitou, Luwten, Mensenkinderen). Het album is prachtig gemixt door Theodoor Borger (bekend van zijn werk met Minco Eggersman, VOLKOREN en UNIFONY). De houtsnede print op de cover is speciaal voor dit album gemaakt door muzikant/kunstenaar Jeroen Jongsma. 


Deze plaat klinkt optimistischer en sterker dan haar vorige album. De liedjes zijn geschreven met een open en volwassen blik en beschrijven een proces van loskomen, omarmen en overwinnen.


Bright Sky zal 6 maart 2020 verschijnen via VOLKOREN / Konkurrent. 


contact: info[at]marieckeborger.nl


label: VOLKOREN


Discography

© 2020 Mariecke Borger